Houten meubelen

Zowel binnen in huis als buiten in de tuin zorgen houten meubelen voor een rustieke uitstraling. Houten meubelen zijn over het algemeen duurzaam en stralen klasse uit. Daarnaast zijn houten meubelen verkrijgbaar in allerlei soorten uitvoeringen en stijlen en de prijzen variƫren enorm. Van goedkoop en praktisch tot duur en exclusief. Voor elke portemonnee, groot of klein, zijn er houten meubelen naar keuze.

Ten opzichte van bijvoorbeeld kunststof meubelen, vergen houten meubelen wel wat meer aandacht (lees: onderhoud). Maar als u hier tijdig rekening mee houdt, dan valt ook dit onderhoud reuze mee. Bij een goed onderhoud, heeft u daarbij verder geen omkijken naar de meubelen. U bent verzekerd van een duurzaam interieur of exterieur, waar u jarenlang van kunt genieten.

Houten meubelen voor binnen
Natuurlijk zijn er talloze verschillende houten meubelen verkrijgbaar voor in huis. Bijna iedereen heeft dan ook wel houten meubels in huis. Kasten, tafels, stoelen, banken, dressoirs, salontafels en ga zo maar door. Vrijwel alles is in hout verkrijgbaar. En daarbij komt nog eens dat het aantal verschillende houtsoorten haast ontelbaar is. Hout is immers een heel breed begrip. De bekende opbergkasten van IKEA zijn van hout, maar u kunt ook kiezen voor antieke houten meubelen. Een eindeloze variatie is mogelijk. Qua stijl, qua prijs en qua smaak.

Wanneer u in uw interieur kiest voor houten meubelen, dan verzekert u zichzelf in ieder geval van een natuurlijke uitstraling. Bovendien kunt u qua kleur of houtsoort blijven variƫren. Maar let op: niet alle houtsoorten combineren even succesvol. Het is wel aan te raden om vooraf enkele bij elkaar passende houtsoorten te kiezen. Niet teveel verschillende houtsoorten bij elkaar is over het algemeen de norm.

Houten meubelen voor buiten
Vroeger was alles beter. Deze uitspraak gaat in ieder geval niet op voor het zogenaamde exterieur. Met het exterieur wordt eigenlijk de inrichting van uw tuin bedoeld. Vroeger, dat was in de tijd van de plastic tuinsets, bestaande uit een rechttoe, rechtaan tafel en vier dito stoelen. Keuze was er tussen de kleuren wit, donkergroen en donkerblauw. En dat was het dan wel zo ongeveer.

Hoe anders is dat nu! U kunt eindeloos kiezen uit verschillende meubelen voor in uw tuin. Complete tuinsets en loungesets zijn verkrijgbaar. Vooral houten meubelen voor in de tuin winnen steeds meer aan populariteit. En dat is logisch, want hout geeft u tuin een natuurlijke en rustieke uitstraling. En rust, dat is toch wat u zoekt in uw tuin? Heerlijk ontbijten op het terras, ontspannen in de middagzon of genieten van de lange zomeravonden? Dat kan in uw houten tuinmeubelen.

Onderhoud en aandachtspunten
Hout straalt klasse en stijl uit. Daarvan bent u dus verzekerd wanneer u kiest voor houten meubelen. Indien u kiest voor een goede kwaliteit houtsoort, dient u wel rekening te houden met onderhoud. Zorg ervoor dat de meubelen waterdicht zijn (en blijven) en controleer regelmatig op de aanwezigheid van houtworm. Houtworm is te herkennen aan de aanwezigheid van kleine gaatjes in het hout. Ook de aanwezigheid van zaagsel (houtmeel) kan hierop duiden. In geval van houtworm is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Andere producten

We gooien niets weg! Ook ons houtafval recycleren we. We maken bijvoorbeeld bijzonder mooie houten geboortekaartjes die dan te koop worden aangeboden op www.originelegeboortekaartjes.com